ÖNSÖZ

LTC yani Kayıp Eller ( Löve ) Sayımı’nın amacı iki ortağın elindeki puan toplamından ziyade, her iki elin alabileceği toplam löve potansiyelini bulabilmektir.
Elbette önce ellerdeki toplam puanları sayıyor ve bu puanları LTC sayesinde işler hale getiriyoruz. Şurası unutulmamalıdır ki;  dağılımı gözönüne almadan, sadece toplam puana göre oynamak. ancak beginner dediğmiz yani Brice yeni başayanların yapacağı oyun şeklidir.
Her iki eldeki toplam koz sayısı ellerdeki ikinci uzun renk durumu, şigan (void). tekli (singleton) ve çiftli (doubleton) renk içermedeki potansiyeller, oyuna puan toplamı yanında büyük işlerlik yani löve kazanımı sağlayarak güzellik katar.
LTC ancak, her iki elde koz fitinin en az 8-kart olduğu veya bir eldeki uzun rengin tek başına yeterli löve üretmeye yettiği durumlarda kullanılır.
Ortaklar uygun kozda anlaştıktan sonra, ancak uygulamaya konulur. LTC’nin NT (Sanzatü ve miss-fit yani kozsuz ve koz uyumu olmayan ellerde kullanılması söz  konusu değildir.
Kısaca söylemek gerekirse, potansiyel olarak, önceden ne alırım, ne veririm hesabını en güzel yapabilen yegane yöntem LTC dir.
Bu yöntemle artık fiti bulduktan sonra, ne davet ellerinde ve ne de az puanla zon, şlem ve grandşlem aramakta hiç ama hiç zorluk çekmeyeceksiniz.
Herkes sizi, bu nihai kontaratı nasıl buldunuz diye tebrik ederken, tek cümle söleyeceksiniz: “ LTC sayesinde “.
Bu notu, kıymetli dostum Altan ELMACI’ya, arkadaşarının ona LTC adını takmış olmaları ve hiçir inceleme ve araştırma yapmadan ona takılmış olmalarının bende yaratmış olduğu tepkiyle kaleme aldım.
Kendisine verdiğ ilham ve sayfa düzenlemedeki yardımları nedeniyle teşekkürü borç bilirim.

Eliniz doğru karta gitsin. bol şanslar kıymetli Briçsever LTC dostları..

 M.Rifat Önal ( mro )
Ankara, 2009